A zöldtea két fő hatóanyagának köszönhetően szelíden, de hatékonyan tartja karban szervezetünket.
Vitalitással és általános jó közérzettel ajándékozza meg azokat, akik rendszeresen fogyasztják.
Már meglévő panaszok esetén is számíthatunk rá, hiszen tudományosan sok-sok publikációban találkozhatunk az egészség helyreállításával kapcsolatos, zöldtea fogyasztással elért hatásairól.

Vizsgálatok tucatjait végezték már el a zöldteával, melyek jelentős része a tea egyik fő alkotórésze, az epigallokatekin-3-gallát emberi egészségre gyakorolt lényeges kedvező hatásairól számolt be:

 zoldtea-pomi-t

Kísérletek sora bizonyítja, hogy a zöldtea  jelentősen csökkenti a szervezetben lévő karcinoégnek hatását. Érdekes és ellentmondásosnak tűnő adat, hogy amíg a japán férfiak körében a legelterjedtebb a dohányzás, itt a legalacsonyabb a tüdőrákosok halálozási rátája. Viszont tény, hogy rengeteg zöldteát fogyasztanak!

A zöld tea tartalmaz egy, a polifenolok csoportjába tartozó, katekhin nevű vegyületet, mely a tea súlyának 30-40%-át teszi ki. Ez a másik fő hatóanyaga.

 

A zöld tea két fő hatóanyagának sokféle hatást köszönhetünk:

Antikarcinogén,

védi a szívet,

rákellenes hatású,

visszaszorítja a különböző fertőzésekre való hajlamot,

vizelethajtó-ezáltal méregtelenítő hatású a szervezetre,

látásjavító,

őrzi az elme és a szem fiatalságát

befolyásolja az anyagcserét,

gátolja a kőképződést,

hatásos magas vérnyomás esetén,

jelentős vitaminforrás és ásványi anyag forrás( C-B-vitamin, magnézium, kálium, mangán, természetes fluorid)

Általános vitalizáló, energetizáló, fiatalító hatású

 

A zöldtea (és a kávé) csökkenti a stroke kockázatát, Azok az emberek, akik rendszeresen isznak zöldteát (és / vagy kávét), kevésbé vannak kitéve a stroke kockázatának, -állapították meg a japán National Cerebral and Cardiovascular Center kutatói egy olyan vizsgálat alapján, amelyben 83,269 japán felnőttet vizsgáltak a 45-74 éves korosztályból.

Cikkek:

http://www.medicalnewstoday.com/articles/257760.php

http://www.medicalnewstoday.com/articles/7624.php

 

A zöldtea javíthatja a térérzékelést és a memóriát – Yun Bai és munkatársai a csungkingi (Kína)Third Military Medical Egyetemről arról számoltak be, hogy az EGCG (epigallokatekin-3 gallát) nevű szerves vegyület, amely a zöldtea fő alkotórésze, rendszeres fogyasztás esetén javítja az emberek memóriáját és térérzékelését.

Cikk: http://www.medicalnewstoday.com/articles/249903.php

 

A zöldtea csökkenti az időskori funkcióvesztés kockázatát – a sendai (Japán) Tohoku University Graduate School of Medicine kutatócsoportja megállapította, hogy azok, akik hosszú távon rendszeresen fogyasztottak zöldteát, idős korukban kisebb valószínűséggel veszítettek el bizonyos funkciókat. Azt is hozzátették, hogy minél több zöldteát ittak a vizsgált személyek, annál kisebb volt esetükben a kockázat.

Cikk:

http://www.medicalnewstoday.com/articles/241239.php

Oszd meg másokkal is!EmailFacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterest
Minden jog fenntartva: Pomi-T