A gránátalma a szerelem, a termékenység és a bőség gyümölcse.

Az ókori görögök „Aphrodité szent gyümölcse” névvel illették.

granatalma-pomi-t

Korábbi vizsgálatok már igazolták a gránátalma kedvező tulajdonságait:

A gránátalma segít megállítani a prosztatarák terjedését –A Kaliforniai Egyetem tudósai olyan alkotórészeket találtak a gránátalma levében, amelyek segíthetnek meggátolni a prosztatarák áttételét.

Cikk:

http://www.medicalnewstoday.com/articles/211242.php

 

Michael Aviram professzor, a Technion Institute of Technology-ban bebizonyította, hogy a gránátalma kifejezetten hatékony az érelmeszesedés ellen. Kiderült, hogy a gránátalma 3x erősebb antioxidáns az eddig annak tartott növényeknél-gyümölcsöknél.

A gránátalma a jelenleg ismert legjobb ellagsav forrás. Ez a vegyület, mely a fenolok közé tartozik, antikarcinogén és antimutagén hatással bír, ezáltal képes megakadályozni a rákos sejtek osztódását. Leghatékonyabbnak a prosztata-, emlő-, tüdő –és bőrrák vonatkozásában  találják.

A gránátalmában található ösztron (ösztrogénhez hasonló, hormonszerű vegyület) változó korban lévők panaszaira, csontritkulás esetén továbbá -kevésbé ismert még, de depresszió esetén is  rendkívül hatásos lehet.

Klinikai vizsgálatokkal igazolt hatása, hogy paraziták, vírusok és baktériumok ellen is felveszi a harcot. Jelenleg az egyetlen, általunk ismert  táplálék, amely képes lehet megszüntetni a bélrendszer Candida fertőzését az itt tenyésző, nem kívánatos gombák és baktériumok szaporodásának megakadályozásával.

A gránátalma kedvező hatással van a dialízises betegekre –a haifai (Izrael) Technion-Israel Institute of Technology tudósai előzetes vizsgálatokban megállapították, hogy a gránátalma leve dialízisen lévő vesebetegeknél számos komplikációt segíthet megelőzni, beleértve a kardiovaszkuláris betegséget és a fertőzések által okozott magas morbiditási rátát.

Cikk:

http://www.medicalnewstoday.com/articles/208627.php

 

A gránátalma alkotórészei segíthetnek megállítani a mellrák növekedését – a Kaliforniai Egyetemen (Los Angeles) lefolytattak egy vizsgálatot, amely megállapította, hogy a gránátalma hat olyan összetevőt tartalmaz, amelyek megállíthatják a hormonfüggő mellrák növekedését azáltal, hogy blokkolják az androgének ösztrogénné konvertálását végző aromatáz enzimet. A tudósok figyelmeztettek, hogy az általuk végzett kísérlet in vitro vizsgálat volt, amit sem állatokon, sem pedig embereken nem vizsgáltak.

Cikk:

http://www.medicalnewstoday.com/articles/175411.php

http://www.medicalnewstoday.com/articles/37136.php

 

Erős gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően mind a megelőzésben, mind a gyógyításban hatékony társunk lehet.

Oszd meg másokkal is!EmailFacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterest
Minden jog fenntartva: Pomi-T