Rendszeres fogyasztása mindenképpen javasolt, hiszen a brokkoliban található csodálatos anyagok tárházát kihasználva sokat tehetünk egészségünk megóvásáért, helyreállításáért.

A brokkoli egészségre gyakorolt kedvező hatásait alaposan megvizsgálták már,

különös tekintettel fő alkotórészére, a mirozináz enzimre és az általa “életre keltett” szulforafánra 

brokkoli-pomi-t

A brokkoli enzimje, a mirozináz hathatós rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik.

Azonban a megfelelő mirozináz-szint fenntartása érdekében a brokkolit csak enyhén szabad megpárolni, ( 2-4 perc!)–mert csak így marad meg a brokkoliban található, számunkra hasznos enzim, a mirozináz ! Ha az enzim nincs jelen, akkor a szulforafán, mely a brokkoli gyulladáscsökkentő és rákmegelőző komponense, nem jön létre.-  állítják az Illinois-i Egyetem (Urbana) kutatói.

Cikk:

http://www.medicalnewstoday.com/articles/215179.php

 

A brokkoliban lévő szulforafán egy bioaktív, kéntartalmú vegyület

Védelmet nyújthat a sok fájdalmat okozó ízületi gyulladással szemben – az East Angliai Egyetem kutatócsoportja elvégzett egy átfogó vizsgálatot, melynek során megállapítást nyert, hogy a szulforafán blokkolja azokat az enzimeket, amelyek az arthritis leggyakoribb fajtája, az osteoarthritis esetén az ízületek károsodását okozzák, továbbá jelentős gyulladáscsökkentő hatással is bír. Még megállapításra vár, hogy vajon a brokkoli elég szulforafánt tartalmaz-e ahhoz, hogy szignifikáns hatást fejtsen ki.

Cikkek:

http://www.medicalnewstoday.com/articles/201234.php

http://www.medicalnewstoday.com/articles/7621.php

 

A szulforafán alkalmas lehet a mellrák megelőzésére illetve kezelésére is. A Michigani Egyetemen működő Comprehensive Cancer Center tudósai rákos egerekbe brokkoli kivonatból származó szulforafánt injekcióztak különböző koncentrációkban. Megállapították, hogy jelentősen csökkent a rákos őssejtek száma, valamint azt is, hogy a rákos sejtek nem voltak képesek új tumorokat képezni.

 

Cikk:

http://www.medicalnewstoday.com/articles/187475.php

 

A brokkoliban található szulforafán további hatása, hogy lelassíthatja a COPD progresszióját–a Johns Hopkins School of Medicine (Baltimore) tudósai arról számoltak be, hogy a szulforafán fokozza egy olyan gén aktivitását, amely megvédi a tüdőt egy általában a hosszú ideje és rendszeresen dohányzó emberekben kialakuló betegség, a COPD (krónikus obstruktív tüdőbetegség) által okozott oxidációs károsodással szemben.

Cikk:

http://www.medicalnewstoday.com/articles/121430.php

 

Rendszeres fogyasztása mindenképpen javasolt, hiszen a brokkoliban található csodálatos anyagok tárházát kihasználva sokat tehetünk egészségünk megóvásáért, helyreállításáért.

 

Cikk a brokkoliról:

http://www.hazipatika.com/taplalkozas/zoldseg_gyumolcs/cikkek/brokkoli_egyen_viragot_rak_ellen/20080107152109

Oszd meg másokkal is!EmailFacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterest
Minden jog fenntartva: Pomi-T