Gránátalmás receptek!

 

Olivás, Diós, Gránátalmás – saláta

 

oliva,dio, granatalma salata .jpg

 

 

Gránátalma vitaminokban, - különösen C-vitaminban és E-vitaminban-,ásványi anyagokban,  és antioxidánsokban kimagaslóan gazdag.

Gránátalma így  a szőlő, a garcinia valamint az acai bogyó, a fekete- és a vörös áfonya,mellett ott szerepel a szupergyümölcsök között. A legújabb kutatások szerint a gránátalma segíthet számos rákbetegség megelőzésében és kezelésében.

 

Gránátalma a szupergyümölcs

Gránátalmás saláta receptek:

Olivás, Diós, Gránátalmás saláta recept

  • 1kg saláta burgonya, átmosva feldarabolva
  • 1 csésze majonéz
  • 2 dl tejföl
  • tengeri só és frissen őrölt bors, ízlés szerint
  • 3 újhagyma, apróra vágva
  • 1/2 csokor petrezselyem apróra vágva
  • 1/4 csokor bazsalikom apróra vágva
  • 1/2 csésze kimagozott zöld olajbogyó
  • 50g dió apróra vágva
  • 1 gránátalma magjai

 

1. Tegyük a burgonyát egy nagy fazék forró vízbe, és főzzük puhára.

2. Szárítsuk meg a krumplit és hűtsük le szobahőmérsékletre.

3. Verjük fel a tejfölt a majonézzel és ízlés szerint fűszerezzük.

4. A fele majonézt tegyük egy tálba, rakjuk rá a hűtött burgonyát, az újhagyma, a petrezselyem, az olajbogyó a dió, a bazsalikom felét és a gránátalma magok felét, majd a kanalazzuk rá a megmaradt majonézt. Tetejére szórjuk a maradék összetevőket.

Azonnal tálalhatjuk.

 

Sült édesburgonya, dió, gránátalma saláta

 

 

 

edesburgonya, dio, granatalma salata .jpg

 

 

 

Sült édesburgonya, dió, gránátalma saláta

Hozzávalók:

  • 2 közepes édesburgonya
  • 1 teáskanál friss kakukkfű, durvára vágva
  • 1/2 csésze extra szűz olívaolaj
  • Só és bors
  • 2 marék rukkola (rucola)
  • 2 marék endíviasaláta (salátakatáng)
  • 1/2 csésze pirított dió
  • 1/2 csésze gránátalma mag

 

 

 

Öntethez:

 

  • 1 nagy mogyoróhagyma, hámozva és kockára vágva
  • 1/3 csésze pezsgőecetet
  • 1 csésze extra szűz olívaolaj

1. Mossuk meg, és hámozzuk meg az édesburgonyát majd vágjuk 2-3 cm-es darabokra. Szórjuk meg kakukkfűvel és olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk.

2. 180C fokos előmelegített sütőben süssük az édesburgonyát kb. húsz percig, vagy amíg világosbarna és puha nem lesz.

3. Készítsük el a salátaöntetet: áztassuk a mogyoróhagymát egy csipet sóval a pezsgőecetben  öt percig, majd habverővel keverjük hozzá az olívaolajat. Ízlés szerint fűszerezzük.

Az ecetet részben vagy egészben kiválthatjuk citruslével (citrom, zöldcitrom, grépfrút, narancs)

4. Miután megsült az édesburgonya össze lehet hidegen  vagy melegen a zöld salátákkal a dióval és az salátaöntettel. Díszítsük gránátalma magokkal.

 

Megjelent: NY Magazine

 

Az olívaolaj fogyasztása csökkenteni az agyvérzés kockázatát

granatalma-kicsi2

Oszd meg másokkal is!EmailFacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterest

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Minden jog fenntartva: Pomi-T